Signe Bisgaard

Præsentation af udvalgte værker 


Århundredets Festival

Musik af Signe Bisgaard

Danse Macabre 

Audiovisuel koncertoplevelse, historieformidling og LP-udgivelse

i samarbejde med scenograf og videokunstner Laura Rathschau. Musik opført af Aarhus Jazz Orchestra, Bjørn Svin og Ida Nørgaard

Danse Macabre_tutti___serialized2
180303_DanseMacabre_DSC7397
180303_DanseMacabre_DK_8408
180303_DanseMacabre_DSC7225
180303_DanseMacabre_DSC7735
Dance_macabre-horionzontalt-layout-1_700
Dm-lpcover3_57_692
DM-lpcover2_56_675
dm-lpcover9_49_662
dm-lpcover5_53_639

Musik og visuelt design er skabt med udgangspunkt i omfattende historisk materiale, samlet af forfatter og historiker Søren Hein Rasmussen.

Værket følger et narrativ over hvordan Døden er portrætteret som figur op igennem kunsthistorien.

Koncert-fotos: Martin Dam Kristensen

We Are Alive

Årets nye værk 2021 til

P8 Jazz Alive i

DR Koncerthuset

Værket er skrevet til DR Bigband, og bestilt af P8 Jazz


Uropførelse i forbindelse med P8 Jazz Alive, som blev sendt på DR2 foråret 2021.

We Are Alive tager udgangspunkt i ét år med covid-19, hvor vi mødtes i bobler og bevægede os imellem åbninger, nedlukninger, fællesskab og ensomhed

Never Ending Shanghai


  • Audiovisuel koncertoplevelse for udvidet bigband og live video-mapping skabt i samarbejde med Laura Rathschau og Ruben Lisboa
  • Opførelser i Musikhuset, Absalon, Ridehuset samt Teater Bremen ved Danish Music Awards Jazz med bl.a. Blood Sweat Drum n Bass Bigband
  • Interaktivt 'lommeværk' til smartphone
  • Soundtrack til Ipad-tegneserien 'Pigen fra Shanghai'
  • LP-udgivelse  Baggrund

Never Ending Shanghai er en tidsrejse der forbinder 1920'ernes Shanghai med nutiden. 


Projektet startede som et samarbejde med computerspil-firmaet Kong Orange, hvor Signe Bisgaard udviklede det interaktive soundtrack til ipad-tegneserien Pigen fra Shanghai. Tegneserien er skabt til undervisningsbrug i folkeskolen og baserer sig på omfattende historisk research. Alle tegningerne er baseret på originale fotos fra perioden, og med udgangspunkt i materialet har Signe Bisgaard og Laura Rathschau udviklet en række selvstændige værker, der tilsammen danner en helhed som både favner forskellige medier, installationskunst og scenekunst. 

De individuelle værker har bl.a. været nomineret til Ping Prisen, været shortlistet ved Danish Design Awards og på festivalen Historiske Dage. Den audiovisuelle koncert åbnede showet ved Danish Music Awards Jazz, og den interaktive installation er præsentere på den internationale festival Neutech i Beijing. 

WE ARE REAL 

An optical poem 

Virtual reality og bigband

Koncertoplevelse i flere virkeligheder, skabt i samarbejde med animatorerne Martina Scarpelli og Lars Hemmingsen.


Med publikum placeret bag forhæng i midten af scenerummet, musikerne i en firkant rundt om dem, skiftende scenarier i virtual reality, udforsker We Are Real de fællesskaber vi alle indgår i. Koncerten afspejler et samfund, som under corona var præget af nedlukninger og skiftende åbninger. Både publikum og medvirkende bevæger sig i skiftende bobler, med små enheder derhjemme, de lidt større fællesskaber, som igen blev lukket ned, og til sidst glæden og euforien, blandet med frygt og usikkerhed, da der igen blev åbnet op for det store fællesskab. 


Koncerten blev nomineret i kategorien "årets koncertoplevelse" ved Danish Music Awards Jazz. Koncerten er produceret af Animationsskolen i Viborg og Aarhus Jazz Orchestra.

We, Robots

Robotten Shimon som solist med Aarhus Jazz Orchestra


Modtoger af prisen for "Årets koncert-oplevelse" ved DMA Jazz 2019.

We, Robots er verdens første værk for bigband og robot. Koncerten er skrevet i samarbejde med Morten Riis og udforsker hvordan kunstig intelligens, robotteknologi og jazzmusikere kan spille sammen i en unik koncertinstallation.

Robotten Shimon er kendt for sin forfinede kunstige og musikalske intelligens og kan blandt andet improvisere, tænke kreativt, lytte og interagere musikalsk med sine omgivelser. Shimon er udviklet af Robotic Musicianship på Georgia Institute of Technology og er én af de mest avancerede robotter i verden.